08:10   24.10.2021.

srpskienglishOBAVEŠTENJA VEZANA ZA CARCONDOR BIZNIS LIGU 2021/22.


  Pravilnik

CARCONDOR  BOWLING BIZNIS LIGA

2021. – 2022.

 

 PRAVILNIK

 

 

 

 1. Minimalan broj prijavljenih igrača jednog tima je 4, a ukupan broj igrača istog je 10,  s’ tim da na jednom nastupu ne postoji pravo zamene.
 2. Ukoliko na početku susreta u timu fali jedan igrač, utakmica se može odigrati tako što se na mesto četvrtog igrača upisuje BLIND, a isti donosi rezultat svojoj ekipi u visini od 90  poena, bez dodavanja bilo kakvog hendikepa.
 3. Hendikep je fiksni za svaku utakmicu - muškarci 30, žene i deca ispod 18 godina 40. 
 4. Ukoliko u jednom timu fali više od jednog igrača na početku susreta, isti automatski gubi utakmicu.
 5. Tim koji se ne pojavi na utakmici, a nije 48h ranije prijavio svoj nedolazak i zatražio odlaganje susreta, istu utakmicu gubi rezultatom 10:0, a “pobedničkoj” ekipi se upisuje dotadašnji prosek srušenih pinova.
 6.  Postoji opcija pomeranja odigravanja kola, u slučaju nemogućnosti dolaska jedne od ekipa, samo ukoliko se ekipa koja nije odlagala susret, slaze sa tim da se odlozena utakmica odigra sledeceg ponedeljka od 17h, (ili 18h ukoliko za to budu postojali uslovi) tj. sat vremena pre sledećeg regularnog kola Biznis lige. U suprotnom, ekipa koja ne odlaze susret, pobedjuje sluzbenim rezultatom 10:0.
 7. Kapiten svakog tima, dužan je da 15 min pre početka utakmice prijavi  sastav istog.
 8. Redosled nastupa svakog pojedinca biće napravljen na osnovu dotadašnjeg rezultata, i to, od najboljeg ka najlošijem.
 9. Svaki igrač se prvobitno takmiči protiv istorangiranog iz suparničkog tima, a pobednici tih duela donose svojim ekipama po 2 boda. Ukoliko je ovaj rezultat nerešen, oba takmičara osvajaju po 1 bod.
 10. Tim koji je srušio veći broj pinova, osvaja dodatna 2 boda. Ukoliko je ukupan broj srušenih pinova identičan, svaka ekipa osvaja po 1 bod.
 11. Pobednička ekipa osvaja 2 boda na takmičarskoj tabeli, dok joj nerešen rezultat donosi 1 bod na istoj.
 12. Ukoliko na tabeli dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, prednost stiče ona ekipa koja ima veći broj srušenih pinova u totalnom zbiru.
 13. Deset najbolje plasiranih ekipa ostvaruje pravo na učešće u play off-u, i borbu za najviši plasman. 

Poslednja izmena 01.10.2021. u 17:14