07:53   08.12.2023.

srpskienglish
ZAVRŠEN PETI CHALLENGER TURNIR

 

U bowling cnetru Kolosej, Ušće 17. i 18 marta 2010. odigran je peti, poslednji turnir iz ovosezonske serije Challenger. Već u kvalifikacijama se videlo koliko su igrači napredovali u poslednjih nekoliko meseci. U prilog tome govori činjenica da je kao osmoplasirani u finalni deo ušao Dimitrios Liapis sa 814 pogođenih čunjeva (prosek 203,5), dok je najuspešniji bio Vladimir majski sa odličnih 870 čunjeva i prosekom od 217,5. Istakla se i prvakinja države Nataša Drajer koja je sa 837 čunjeva kvalifikacije završila kao drugoplasirana.

Četrvrtfinalni duel između Vladimira Majskog i Dimitriosa Liapisa koji je završen rezultatom 246 protiv 228 u korist Majskog obećavao je da će se u borbi za najviše pozicije voditi žestoka borba.

To se pokazalo kao tačno jer je u poluifinalnom duelu izmedju Vladimira Majskog i prvaka Srbije Nemanje Sarića viđen jedan od najuzbudljivijih mečeva odigran na našim prostorima. Strajkovi su padali u nizovima a na kraju je kao pobednik izašao Nemanja Sarić rezultatom 269 – 236.

U finalu Sarić ponavlja odličnu igru i pobeđuje do tada solidnog Bojana Kovačića rezultatom 225 prema 171 i tako osvaja svoju drugu titulu u samo dve nedelje.

Bowling Savez Srbije se zahvaljuje svim učesnicima ovog kao i svih prethodnih turnira iz Challenger serije, a najuspešnijima želi puno uspeha na završnom Masters turniru koji će se igrati 21. aprila 2010. u bowling centru Colosseum u Zemunu.

Reultate, konačan plasman i tabelu osvojenih masters bodova možete videti na priloženim linkovima.

Rezultati po kvalifikacionim grupama

Tabela nakon svih odigranih kvalifikacionih grupa

Finale

Rang lista osvojenih masters bodova
ZAVRŠEN ČETVRTI CHALLENGER TURNIR

 

U bowling centru Bowling Stones u Somboru 17. i 18. februara 2010. održan je pretposlednji turnir iz challenger serije.

Teške uslove na stazama najbolje su iskoristili domaći momci, tako da je kao pobednik izašao Milan Trkulja koji je u finalu slavio nad Markom Minićem rezultatom 199 prema 176. Trkulja je najavio da će ići do kraja sjajnom igrom u kvalifikacijama u kojima je jedini pogodio više od 800 čunjeva (831) i tako se u završnicu plasirao kao prvi nosilac.

U samom razigravanju najbolji je opet bio Trkulja sa partijama od 195, 234 i 199 oborenih čunjeva i tako zasluženo došao do pobede i ozbiljno se uključio u borbu za ulazak na završni Masters turnir.

Sledeći, poslednji, turnir iz Challenger serije igraće se 17. i 18. Marta 2010 u bowling centru Kolosej, Ušće nakon koga će biti poznato osam takmičara koji će se boriti na završnom turniru.

Rezultate, konačan plasman kao i tabelu osvojenih masters bodova možete videti na priloženim linkovima.

Rezultati po kvalifikacionim grupama

Tabela nakon odigranih svih kvalifikacionih grupa

Finale

Rang lista osvojenih masters bodova


 ZAVRŠEN TREĆI CHALLENGER TURNIR

 

U izuzetno uzbudljivoj poslednjoj kvalifikacionopj grupi koja se igrala 28.01.2010. u 18.30 časova postignut je novi rekord. Naime, Vladimir Štrbac, je u 4 kvalifikacione partije uspeo da pogodi 956 čunjeva i ostvari prosek od 239 čunjeva po partiji. Pored toga postignuti su jos neki zapaženi rezultati tako da se kao osmi u finalni deo turnira plasirao Goran Balać sa 821 čunjem iz 4 partije. Ovo je odličan pokazatelj da, u Srbiji, Bowling kao sport velikom brzinom napreduje.

Finalno razigravanje donelo je nova uzbuđenja, a i neka iznenađenja tako da je evidentno da će borba za plasman na završni Masters turnir biti vođena do poslednjeg trenutka. Posle osvojenog prethodnog Challenger turnira u Bačkom Dušanovu, i na ovom turniru najviše uspeha imao je Vladimir Majski koji je tako zabeležio drugu pobedu u nizu i ozbiljno istakao kandidaturu za osvajanje prvog mesta po osvojenim masters bodovima. Drugi je završio Darko Nešić, dok je treće mesto pripalo Vladimiru Štrbcu koji je to mesto osvojio bacivši najveću partiju na turniru (280 čunjeva)

Bowling Savez Srbije želi ovim putem da se zahvali svim učesnicima na fer i sportskom ponašanju tokom celog turnira, kao i osoblju bowling centra Colosseum, Zemun na izuzento profesionalnoj saradnji pri organizaciji turnira.

Ovom prilikom vas još i podsećamo da se sledeći turnir iz Challenger serije igra 17. i 18. Februara 2010. godnie u bowling centru Bowling Stones – Sombor.

Reultate, konačan plasman i tabelu osvojenih masters bodova možete videti na priloženim linkovima.

Rezultati po kvalifikacionim grupama
Tabela nakon odigranih svih kvalifikacionih grupa
Finale
Rang lista osvojenih masters bodovaZAVRŠEN DRUGI TURNIR IZ CHALLENGER SERIJE

U Bowling centru FUN u Backom Dušanovu 2. i 3. decembra 2009. godine odigran je drugi u nizu turnira Challenger serije. I pored veoma teških uslova koji su vladali na stazama postignuti su dobri rezultati u kvalifikacijama, a zatim i odigrano izuetno zanimljivo i napeto razigravanje.

Kao pobednik izašao je Vladimir Majski koji je u finalnom duelu sa 201 prema 185 savladao do tada veoma raspoloženog Branka Kobala. Treće mesto pripalo je mađarskom internacionalcu Bertlanu Puškašu koji se ovim plasmanom ozbiljno uključio u trku za ulazak na završni Masters turnir.

Sledeći turnir iz Challenger serije igraće se 27. i 28. januara 2010. u Bowling centru Colosseum u Zemunu.

Rezultate, konačan plasman i tabelu osvojenih masters bodova možete videti na priloženim linkovima.

Rezultati po kvalifikacionim grupama
Tabela nakon svih odigranih kvalifikacionih grupa
Finale
Rang lista osvojenih masters bodovaZAVRŠEN PRVI CHALLENGER TURNIR

U veoma uzbudljivom i neizvesnom razigravanju za osvajanje prvih masters bodova najbolje se snašao Nenad Stojiljković koji je tako došao do prve challenger titule ove sezone. U izuzetno tesnom finalnom meču savladao je Draganu Petrović koja je pobedama nad prvim nosiocem Kovačićem, u četrvrtfinalu, a zatim i Predragom Drajerom u polufinalu, pokazala da se važni mečevi dobijaju dobrom igrom, ali i hladnom glavom.

Bowling Savez Srbije želi ovim putem da se zahvali svim učesnicima na fer i sportskom ponašanju tokom celog turnira, kao i osoblju bowling centra Kolosej – Delta City na izuzento profesionalnoj saradnji pri organizaciji turnira.

Ovom prilikom vas još i podsećamo da se sledeći turnir iz Challenger serije igra 2. i 3. decembra 2009. u bowling centru Fun – Bačko Dušanovo.

Reultate, konačan plasman i tabelu osvojenih masters bodova možete videti na priloženim linkovima.

Rezultati po kvalifiacionim grupama
Tabela nakon svih odigranih kvalifikacionih grupa
Finale
Rang lista osvojenih masters bodova1. DOUBLES “DUCO” TURNIR 2009.

UČESNICI

Rezultati 1. Doubles "Duco" turnira posle kvalifikacija:

Rezultati 1. Doubles "Duco" turnira posle finala:Pojedinačno prvenstvo Srbije 2008.

Održava se 17. i 18. decembra 2008. u B.C. Koloseum.

Prijave učesnika do 10.12.2008.