02:24   06.12.2023.

srpskienglishOBAVEŠTENJA VEZANA ZA GYMNASIUM BIZNIS LIGU 2023/24.


  Dopuna pravilnika

Ako se u toku odigravanja utakmice desi da staza ima vise konstantnih prekida zbog kvarova ili nekih drugih smetnji, kapiten te ekipe u dogovoru sa odgovornim licem ( sudija ) moze da zatrazi ponovno odigravanje meča na ispravnoj stazi ( samo pre 8 frejma ), suparnička ekipa može da bira da li ostaje pri trenutnom rezultatu ili hoce isto da ponovi odigravanje meča.

Igrač koji je registrovan u BSS-u ima hendikep -10 pinova.

Poslednja izmena 08.10.2023. u 21:15

  PRAVILNIK

Pravilnik

1.Minimalan broj prijavljenih igrača jednog tima je 4, s tim da na jednom  nastupu ne postoji pravo zamene.

2.Ukoliko na početku susreta u timu fali jedan igrač, utakmica se može odigrati tako što se na mesto četvrtog igrača upisuje BLIND, a isti donosi rezultat svojoj ekipi u visini od 90 poena, bez dodavanja bilo kakvog hendikepa.

3.Hendikep je fiksni za svaku utakmicu regularnog dela, žene i deca ispod 18 godina +10.

4.Ukoliko u jednom timu fali više od jednog igrača na početku susreta, isti automatski gubi utakmicu.

5.Tim koji se ne pojavi na utakmici, a nije 24h ranije prijavio svoj nedolazak i zatražio odlaganje susreta, istu utakmicu gubi rezultatom 10:0,

a „pobedničkoj“ ekipi se upisuje dotadašnji prosek srušenih pinova.

6.Postoji opcija pomeranja odigravanja kola, u slučaju nemogućnosti dolaska jedne od ekipa, samo ukoliko se ekipa koja nije odlagala susret, slaže sa tim da se odložena utakmica odigra do sledećeg ponedeljka od 17h

(ili 18h ukoliko za to budu postojali uslovi) tj. sat vremena pre sledećeg regularnog kola Biznis lige. U suprotnom, ekipa koja ne odlaže susret,pobeđuje službenim rezultatom 10:0.

7.Kapiten svakog tima, duzan je da 15 min pre početka utakmice prijavi sastav istog.

8.Redosled  nastupa svakog pojedinca biće napravljen na osnovu dotadasnjeg  prosečnog rezultata i to, od najboljeg ka najlošijem, muškarci pa žene.

9.Svaki igrač se prvobitno takmiči protiv isto rangiranog iz suparničkog tima, a pobednici tih duela donose svojim ekipama po 2 boda. Ukoliko je ovaj rezultat nerešen, oba takmičara osvajaju po 1 bod.

10.Tim koji je srušio veći broj pinova, osvaja dodatna 2 boda. Ukoliko je ukupan broj srušenih pinova identičan, svaka ekipa osvaja po 1 bod.

11.Pobednička ekipa osvaja  2 boda na takmičarskoj tabeli, dok joj nerešen rezultat donosi 1 bod na istoj.

12.U slučaju pogotka iz kanala pri prvom bacanju se spuštaju ponovo svih 10 pinova, i za prvo bacanje se upisuje „0“. U slučaju pogotka iz kanala pri drugom bacanju, takođe se upisuje „0“.

13.Prestup „FOUL“ linije će se u kvalifikacionom delu tolerisati po dogovoru kapitena ekipa.

14.Ukoliko na tabeli dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, prednost stiče ona ekipa koja ima veći broj srušenih pinova u totalnom zbiru.

15.Osam najbolje plasiranih ekipa ostvaruje pravo na učešće u play-off-u, i borbu za najviši plasman.

16.Za sve rezultate i statistike ekipa i pojedinaca, validan je sajt Bolwing Saveza Srbije www.bolwingsavezsrbije.com

17.Pravo na učešće u finalnom delu takmičenja (play off) imaju samo oni takmičari koji su ispunili kvotu od minimum 30% od odigranih mečeva tokom kvalifikacionog takmičenja.

18. Pravo na rangiranje u pojedinačnoj konkurenciji i dodelu nagrada za obe konkurencije imaju samo oni takmičari koji su ispunili kvotu od minimum 50 % odigranih utakmica tokom kvalifikacionog takmičenja.

 

                        Pravilnik za Play off fazu Lige, biće naknadno dodat

Poslednja izmena 04.10.2023. u 17:03